Micro needling is een techniek die aanzet tot natuurlijk huidherstel en voor een indrukwekkende huidverbetering door middel van micro kanaaltjes.

Door deze techniek ontstaan er in de lederhuid keurige kleine wondjes en/of inkepingen. Tegelijkertijd kan de anti-aging werkstof hyaluronzuur in de huid worden gesluisd.

Ook de celdeling krijgt een enorme boost. Oude huidcellen schilferen in de weken na de behandeling versneld af en de nieuwe verbeterde cellen worden sneller aangemaakt. Dit zorgt ervoor dat de anti-aging werkstoffen beter en dieper in de huid kunnen worden  opgenomen. De behandeling geeft een licht “scherp” gevoel, maar is goed te verdragen.

De Micro needling is geschikt voor:

 • Fijne lijntjes & rimpels
 • Verlies van spankracht en elasticiteit
 • Acné (littekens)
 • Rokershuid
 • Slecht doorbloede huid
 • Hyperpigmentatie
 • Grove huidstructuur en vergrote poriën
 • Zonbeschadigde huid
 • Voor elke huid die een oppepper kan gebruiken

Vooraf gaande aan de behandeling wordt er goed naar de huid gekeken en wordt er samen met je een intake formulier ingevuld. Zo krijg je uitleg over de behandeling en je vragen worden beantwoord, alsmede een persoonlijk prijsopgave.

Micro Needling behandeling:

De huid wordt eerst gereinigd en daarna gedesinfecteerd. Dan wordt door middel van de needling pen een serum met werkzame stoffen in de huid gebracht. De basis hiervan is Hyaluronzuur.

De Needling pen maakt gebruik van minuscule naaldjes die honderden verticale micro wondjes per seconde maken in de epidermis en dermis. Deze zijn niet zichtbaar voor het blote oog en sluiten na 15-20 minuten.  Het natuurlijke herstel/wond genezingsproces van de huid wordt geactiveerd.  Door de prikkeling komen actieve groei- en helende stoffen vrij.  De fibroblasten gaan vermenigvuldigen die zorgen voor versnelde aanmaak van collageen en elastine. Na de Needling behandeling wordt een kalmerend masker met werkzame stoffen aangebracht.

Hierdoor zal het warmte gevoel en de tintelingen afnemen.

Mogelijke huidreacties na je behandeling:

 • Tot 24 uur na de behandeling; kan je huid rood zijn, bloedpuntjes en lichte zwelling van de huid aanwezig zijn.
 • 1-2 dagen na de behandeling;
  kan er nog lichte roodheid zijn, kleine bloedpuntjes, verminderde zwelling, lichte jeuk en een droog/ strak gevoel.
 • 2-3 dagen na de behandeling; verdwijnen de bloedpuntjes en de eventuele zwelling, verminderd de jeuk en lichte schilfering.
 • 3-4 dagen na de behandeling; mogelijk ziet je huid er droog uit.
 • 4-5 dagen na de behandeling; Je huid is volledig hersteld en functioneert normaal.

We adviseren om naar de behandelingen het ultimate calming serum van Dr. Babor te gebruiken voor een mooier en sneller herstel van de huid en ook de huid goed te beschermen met een hoge SPF factor!

Na 24 uur mag je weer make-up aanbrengen.

In feite dagen we de huid uit om zich te herstellen en benutten we het herstelproces. Het is een effectieve manier om de huid in de diepte te versterken en aan de oppervlakte te verfraaien, zonder de bovenste huidlaag daarbij te beschadigen. Je huid wordt niet alleen soepeler en egaler, maar ook steviger en gezonder.

Met een enkele behandeling geef je een enorme boost aan jouw huid, maar wil je echt je huid verbeterend, dan zijn er meerdere behandelingen nodig. Het aantal behandelingen varieert per huidtype en huidwensen.

Essentieel voor het resultaat is ook de consequente, begeleidende verzorging voor thuisgebruik.

Heb je vragen, neem gerust contact op voor meer informatie of een vrijblijvende intake!