Het is volkomen normaal om zo nu en dan een puistje te hebben.

Echter, wanneer deze incidentele onzuiverheden invloed beginnen te hebben op je sociale leven, of als je constant worstelt met ontstekingen en een vette, onzuivere huid, is het raadzaam om professioneel advies in te winnen bij een specialist op het gebied van acne.

Elicare is gespecialiseerd in acne en is aangesloten bij brancheorganisaties: ANBOS en de Huidprofessional. We zijn de expert voor acné behandelingen in Zutphen, Warnsveld, Vorden e.o.

Acné is een huidaandoening waarbij mee-eters(comedonen), puistjes (pustels, met of zonder gele puskopjes), rode bultjes(papels) en/of onderhuidse ontstekingen voor komen. Het uit zich meestal in het gezicht, op de borst, rug, nek- en of schouders. Acné komt vooral voor op delen van de huid waar zich veel talgklieren bevinden.

Factoren als hormonale schommelingen, stress, en voeding kunnen de klachten nog een verergeren. Hierdoor worden de talgklieren vergroot en produceren ze meer huidsmeer (talg). Ongeveer 85% van de mensen in de leeftijdsgroep van 12 tot 24 jaar heeft meer of mindere mate last van acné.

Acne verergert:

Talg (huidvet) houdt meer stof/vuil/bacterie & huidschilfers vast. Dit verstopt de huid, dit gaat oxideren en vormt een agressie voor de huid.

Resultaat: de huid gaat glimmen, poriën raken verstopt en er vormen zwarte puntjes/bultjes. De huid wordt ongelijkmatig en gaat vaal ogen. Vaak wordt dat met agressieve producten gewerkt, die dit proces juist verergeren!

Daarnaast bevatten talgklieren bacteriën, waaronder: Propionibacterium acnes.

Deze bacterie zorgt ervoor dat de wand van het afvoerkanaal beschadigd raakt, waardoor het afvoerkanaaltje uiteindelijk knapt. De talg komt in de omliggende huid terecht en veroorzaakt zo een ontsteking, met roodheid en puistjes als gevolg.

Acné is een veel voorkomende huidaandoening en is NIET besmettelijk! Wanneer de acné onjuist wordt behandeld, kunnen er littekens achter blijven. Het onzorgvuldig uitknijpen van puistjes of krabben, werkt ontstekingen en littekens in de hand. Doe dit dus nooit zelf, maar laat ons het doen.

Acné behandelingen = maatwerk.

Een enkele acné behandeling heeft niet het gewenste effect.

Acné gaat niet van de ene op de andere dag weg en vraagt veel geduld. Of je nu beginnende acné of ernstige acné hebt, alle vormen vragen langdurige aandacht, zelfdiscipline en maatwerk.

Hoelang duurt het voordat de behandeling effect heeft?

Het vergt een consistente aanpak in de salon en toewijding in het gebruik van doeltreffende producten thuis, met begeleiding, om acne onder controle te krijgen. De reis naar heldere huid verschilt per individu en het type acne.

Iedereen heeft een unieke behoefte aan behandelingen, maar gemiddeld genomen zijn ongeveer 6 sessies vereist voor matige acne.
Elke behandeling neemt doorgaans 30 tot 60 minuten in beslag.

Na verloop van tijd evalueren we gezamenlijk de effectiviteit van de behandelingen en passen we het behandelplan aan, afhankelijk van de behaalde resultaten. De voortzetting van het behandeltraject wordt in overleg bepaald.

De specialist bekijkt ook samen met jou een specifieke productlijn vanuit de salon, speciaal ontworpen voor acnebehandelingen. Je ontvangt advies over het correcte gebruik van deze producten.

Wij maken samen met je een plan van aanpak om te kijken welke behandeling het beste bij je past en wat je wensen zijn.

Ik wil graag samen met je werken aan een gezonde en gladdere huid!

Heb je vragen, neem gerust contact op voor meer informatie of een vrijblijvende intake!