Als puistjes of mee-eters ontsteken, ontstaat er acné.

Een vervelende zichtbare aandoening op het gezicht, de rug en de borst. Een goede verzorging en huid verbeterende behandelingen verminderen acné en voorkomen blijvende littekens en brengen de huid weer in balans., Pubers, maar ook volwassenen kunnen acné krijgen. Bij de een zijn het enkele puistjes en bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening. Dit kan psychische problemen geven.

Ook kan acné verergeren door eraan te krabben, dit heet Acné excoriée des jeunes filles; Het betekent letterlijk ‘opengekrabde acné bij jonge meisjes’. Hierbij staan de krabplekken meer op de voorgrond dan de acné zelf. Bij krabacné heb je constant de neiging om de huid te controleren op puistjes of mee-eters. Om de plekjes zo snel mogelijk weg te krijgen, druk, pulk of krab je eraan.

Helaas heeft dit vaak beschadigingen tot gevolg zoals korstjes, wondjes, littekentjes of pigmentvlekken.

Masker Acné

Met de opkomst van mondkapjes zien we helaas ook een opkomst van een nieuw fenomeen:

Face Mask Acné.

Dit is een acné die langs de kaaklijn, kin en wangen wordt veroorzaakt door het dragen van een mondkapje. Ook mensen die normaal geen last hebben van acné kunnen het nu krijgen en dat kan even schrikken zijn. Door het dragen van en mondkapje en zeker in combinatie met warm weer, zweet je meer op de plek onder het mondkapje.
Het wordt daar lekker broeierig en de huid raakt de dode huidcellen niet zo gemakkelijk kwijt als normaal. Dit alles zorgt ervoor dat de poriën sneller verstopt raken en je dus last krijgt van acné.

Hoewel de behandelingsmogelijkheden voor acne de laatste jaren enorm zijn toegenomen, blijft acne een aandoening met een chronisch karakter. Acne is niet van de ene op de andere dag verdwenen.

Zelfs de lichtere vormen van acne vereisen vaak langdurige aandacht. Acne kan niet altijd worden genezen. Wel lukt het meestal ervoor te zorgen dat de acne “rustig” wordt en zo blijft totdat het uiteindelijk vanzelf overgaat

Belangrijk voor meisjes en jongens!

Juist tijdens de puberteit is het belangrijk om goed voor je huid te zorgen om zoveel mogelijk onzuiverheden en littekens te voorkomen.

Een standaardbehandeling voor acne bestaat niet. Wanneer de ontstekingsverschijnselen op de voorgrond staan is de behandeling anders dan wanneer het vooral om mee-eters gaat.

Bij een intake in de salon ga ik samen met je kijken wat jouw wensen zijn en welke van onderstaande behandelingen het beste bij jouw huid past.

Wanneer wordt gestart met de salon behandelingen is het belangrijk dat je thuis de juiste huid verbeterende producten gebruikt, zodat we samenwerken naar een zo goed mogelijk resultaat!

Heb je vragen, neem gerust contact op voor meer informatie of een vrijblijvende intake!

* Elicare heeft de Acné specialisatie, de behandeling kan daarom geheel of gedeeltelijk worden vergoed via uw ziektekostenverzekeraar. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar en per polis. Raadpleeg dan uw zorgverzekeraar voor meer informatie.