AHA, zo zit dat dus met fruitzuren…

Fruitzuren, ook wel AHA peeling (Alfa Hydroxy Acids), zijn niet meer weg te denken uit onze huidverbeteringsproducten.

Fruitzuren van de BABOR PRO zijn afkomstig van natuurlijke oorsprong zoals:

  • Melkzuur
  • Wijnzuur
  • Citroenzuur
  • Appelzuur
  • Glycolzuur

Peelend effect.

Al heel lang worden fruitzuren ingezet om een gladde, stralende huid te krijgen, rimpeltjes te verzachten, vochttekort, pigmentvlekjes en verslapping aan te pakken, kortom om een gezonde, jonge huid te voorschijn te halen.

Ze hebben een afschilferend/peelend effect.

Werking van de fruitzuren:

De huid bestaat uit ongeveer 3 miljoen cellen en is het enige orgaan dat zich elke 4 tot 6 weken vernieuwd. Oude, dode huidcellen worden dagelijks afgestoten om plaats te maken voor nieuwe cellen. De meeste dode huidcellen verliezen we, maar er zijn er ook die achterblijven en aan elkaar blijven kleven. Het gevolg is een verdikte, onregelmatige bovenste huidlaag. Je kunt je voorstellen dat dit invloed heeft op de glans en teint van je huid: hoe gladder het huidoppervlak, hoe meer helderde en frisser de huid eruit ziet.

Bij een opeenstapeling van dode huidcellen, vaak samen met talg, kan het licht niet goed gereflecteerd worden en oogt de huid dof.

Ook poriën kunnen erdoor verstopt raken, wat kan resulteren in puistjes.

PH-waarde:

Om die verkleefde dode huidcellen los te weken kunnen fruitzuren worden ingezet.

Wat deze zuren onder andere doen, is het “cement” tussen de dode huidcellen oplossen, zodat de huid deze alsnog kwijtraakt. Afhankelijk van welke fruitzuur peeling en het gebruik van de peeling bepalen hoe diep de peeling doordringt in de huid. Bij vakkundige en professionele toepassing van de AHA peelings vindt er een gecontroleerde, gelijkmatige verwijdering van de hoorncellen plaats en dat bevorderd de huidvernieuwing die vanuit de diepte begint en doorgaat tot in de bovenste cellagen.

De BABOR PRO Peelings zijn gecontroleerd werkzaam & veilig in het gebruik.

Fruitzuur peelings zijn veelzijdig inzetbaar.

Eigenlijk zijn de fruitzuur peelings geschikt voor iedereen die een wens heeft in huidverbetering.

  • Bij een rijpe huid gaan de fruitzuur peelings de tekenen van huidveroudering tegen, zoals rimpelvorming en verlies aan elasticiteit.
  • Een vale en vermoeide huid ziet er weer rozig fris uit!
  • Bij een onzuivere/acné huid met grove poriën zorgt een fruitzuurbehandeling voor een gelijkmatigere teint, puistjes en onzuiverheden worden voorkomen
  • Ook pigmentvlekken en door een voorafgaande acne ontstane onregelmatigheden kunnen met behulp van een fruitzuurpeeling worden verminderd.

Hoe reageert de huid na de fruitzuur peeling.

Na de fruitzuurbehandeling kan de huid reageren met een gevoel van warmte, kriebelen, een licht branderig en roodkleuringen. Dit zijn gewilde reacties, omdat de huid aan het “werk” is. Deze huidreacties nemen meestal binnen 1 dag af.

Belangrijk is dat je na een fruitzuur behandeling je huid gevoeliger wordt voor zon(nebank) licht en kwetsbaar, direct na de peeling. Het is dan ook een must om een moisturiser met zonbescherming te gebruiken.

Mede daardoor wordt kuurbehandelingen in de zomer maanden afgeraden.

Ben je benieuwd of een fruitzuur peeling voor jouw huid geschikt is?

Reserveer een afspraak voor een intakegesprek voor een goed behandeladvies en een op jouw huid & jouw wensen gemaakt behandelplan.