Waxen voor een gladde en perfecte huid.

Waxen is een tijdelijke maar effectieve manier om ongewenste of overtollige gezichts- of lichaamsharen te verwijderen.

Bij deze methode worden de haartjes met wortel en al verwijderd. Er wordt, door middel van spatels, of rollers warme wax op de huid aangebracht, de wax gaat stollen en wordt vervolgens van de huid af getrokken met strips. Zorg dat je haar lang genoeg is. De perfecte lengte is de grote van een rijstkorrel. 2-4 weken laten groeien is het meest ideale.

Waxen kan gevoelig zijn, vergelijkbaar met het aftrekken van een pleister.

Geen stoppels meer……..

Scheren en het gebruik van ontharing crèmes laten de wortels intact, zodat je haar met stoppels terugkomt. Bij waxing blijft je haar gemiddeld 2 tot 5 weken langer weg, het komt zachter en steeds minder terug. Mits je niet tussendoor scheert. Bovendien verdwijnen de dode huidcellen, wat je huid heerlijk zacht en glad maakt.

Don’ts, na de eerste 24 uur na het waxen

  • Ga niet in de zon of onder de zonnebank liggen.
  • Ga niet naar de sauna.
  • Blijf uit het zwembad én uit zee.
  • Gebruik geen geparfumeerde producten op de huid.
  • Raak de gewaxte huid niet aan met nagels of vingers als die niet brandschoon zijn; lege follikels (haarzakjes) zijn gemakkelijk toegankelijk voor bacteriën. Graag zo veel mogelijk afblijven!

Wist je dat ….. je ook bij Elicare terecht kan voor definitieve ontharing, verzorging door Lasertherapeute Linda, klik hier voor meer informatie.