Goed voor je huid zorgen is belangrijk! Maar hoe je je huid goed verzorgt en met welke huidproducten? Dat is voor iedereen anders. Maar het kan ook worden beïnvloed door andere zaken, zoals stress, hormonen, het weer, huidverzorging en leeftijd. In het algemeen kun je stellen dat elke huid droger wordt in de loop van het leven.

De huid bestaat uit drie verschillende lagen: de opperhuid, de lederhuid en de onderhuid. Elke laag bestaat afzonderlijk ook weer uit verschillende laagjes. Iedere huidlaag heeft zijn eigen voedingsstoffen nodig. De huidverzorging heeft zijn werking op de opperhuid (dit is de huidlaag die aan de buitenkant zichtbaar is)

Wanneer we de tekorten in de huid aan willen vullen, dan spreken we van huidverzorging.

Bijvoorbeeld: je huid is droog, en je gaat zorgen met de juiste verzorgingsproducten dat deze beter aan voelt.

Je huidtype is aangeboren en genetisch bepaald. De huidtypes worden onderscheiden op basis van de talgproductie. Talg scheidt je huid van nature uit om de huid soepel en vet te houden, alleen de ene huid produceert meer talg dan de andere huid. Weinig talg betekent een droge huid, teveel talg betekent een vette huid. In principe is jouw huidtype aan jou gebonden en verandert deze niet gedurende je leven

Ik help je graag om, na een huidanalyse, om je advies te geven hoe jij thuis je huid het beste kan behandelen met een optimaal resultaat!

Waar wil je meer over weten: