Huidoneffenheden verwijderen

Coagulatie is een techniek waarbij goedaardige huidonregelmatigheden worden verwijderd door middel van verhitting van het weefsel, waardoor de cellen van de huidafwijking sterven en vervolgens worden afgebroken door het lichaam.

Coagulatie kan worden ingezet om verwijde bloedvaatjes permanent te verwijderen. Met behulp van een minuscuul klein naaldje wordt in het bloedvaatje geprikt, waarna de warmte die vrijkomt door elektriciteit ervoor zorgt dat het bloedvaatje stolt. Hierdoor zal het bloedvaatje verdwijnen.
Voor de eerste behandeling krijg je een intakegesprek en zullen er foto’s gemaakt worden. Deze zullen worden gebruikt om het resultaat van de behandeling in kaart te brengen.

Huidaandoeningen waarbij coagulatie wordt toegepast zijn:

Als gevolg van de warmteontwikkeling zal de huid op de dag van de behandeling wat warm aanvoelen en rood zien. Binnen enkele dagen na de behandeling kunnen kleine korstjes zichtbaar worden, het lichaam voert deze korstjes zelf weer af. Het is belangrijk dat je niet aan de korstjes krabt en dat de korstjes minstens vijf dagen droog blijven voor een mooie wondgenezing. Soms kunnen meerdere behandelingen nodig zijn (afhankelijk van de grootte).

Onderhuids wordt nieuwe huid aangemaakt. Gedurende die tijd is de huid kwetsbaar en moet goed beschermd worden tegen de zon en druk- en wrijfkrachten, om littekenvorming en pigmentatieproblemen te voorkomen. Er zal daarom gedurende minimaal 4-6 weken een SPF 30 gebruikt moeten worden. Na de behandeling zal het ongeveer 2-3 weken duren voordat de plek is genezen.

Vermijd het dragen van schurende kleding en sieraden tot eventuele wondjes/korstjes genezen zijn.