Wanneer je ouder wordt, verandert er veel aan de huid. De huid bestaat uit verschillende lagen, waarbij elke laag in de huid een andere functie heeft. De bovenste lagen zorgen voor de bescherming en de onderste laag zorgt voor de opvulling.

Doordat de onderste laag van de huid dunner wordt, komt er meer ruimte tussen de verschillende huidlagen. Ook de hoeveelheid collageen en elastine vezels nemen af (deze twee zorgen voor de opvulling en de stevigheid van de huid) waardoor het onderhuidse bindweefsel haar stevigheid verliest.

Ook doordat de schedel krimpt bij het ouder worden, komt de huid om de schedel losser te zitten. Dit zorgt ervoor dat de huid slapper en minder stevig wordt en gaat hangen.

Een verslapt huiddeel kan zelf een plooi of rimpel veroorzaken. Een voorbeeld is de neus- lippenplooi die ontstaan door een verslapping van het bovenliggende jukbeen en wang. De zogenaamde “hamsterwang” ontstaat door het uitzakken van het middelste 1/3 deel van de wang, de bekende dubbele onderkin ontstaat door huidverslapping van de bandjes onder de kin.

Huidveroudering is een natuurlijk proces. Huidverslapping hoort bij het verouderingsproces en is niet te voorkomen.

Een huid die extreem verslapt is, kan nooit meer helemaal strak worden. Alleen operatief is het mogelijk om een huid voor een groot deel te verstrakken. Daarom is het belangrijk om op tijd te beginnen met preventieve behandelingen en zijn hoogwaardige producten van BABOR voor thuisgebruik aan te raden.

De behandelingen kunnen ook met elkaar gecombineerd worden in kuurvorm of in dezelfde behandeling

De volgende behandelingen zijn geschikt huidverslapping: