Rimpels zijn een natuurlijke verschijnsel als je huid veroudert, waarbij inwendige en uitwendige factoren een rol spelen.

Een rimpel wordt omschreven als een permanente of tijdelijke vouw in het huidoppervlak. Er bestaan allerlei benamingen voor huidrimpels. In de media wordt vaak gesproken en geschreven over lijntjes, vouwen, plooien en soms groeven.

De gezichtshuid krijgt in de loop van de jaren niet één maar meerdere rimpels. Zowel mannen als  vrouwen krijgen op den duur rimpels op het gezicht. Vrouwen storen zich over het algemeen vaker aan rimpels dan mannen.

Rimpels worden onderverdeeld in statische rimpels en dynamische rimpels.

Dynamische rimpels zijn rimpels die alleen zichtbaar zijn tijdens mimische bewegingen van delen van het gezicht. De fronsrimpels, kraaienpootjes, voorhoofdrimpels, lachrimpels en rokerslijnen zijn hiervan voorbeelden. Een fronsrimpel die permanent zichtbaar is, kan ervoor zorgen dat je altijd boos kijkt, ook wanneer je dit niet bent. Dynamische rimpels kunnen al op jonge leeftijd zichtbaar zijn.

Statische rimpels zijn rimpels die altijd zichtbaar zijn in de huid ook al is er geen beweging in de mimiek van de persoon. Statische rimpels ontstaan door een toegenomen activiteit van een onderliggende mimische spier en door afname van collageen en elastine. Hoe ouder de persoon is hoe meer statische rimpels er in de huid zichtbaar zijn. De bekende rimpels aan de bovenlip en rimpels onder de ogen zijn hier goede voorbeelden van.

De volgende behandelingen geven de beste natuurlijke resultaten.

De behandelingen kunnen ook met elkaar gecombineerd worden in kuurvorm of in dezelfde behandeling.