Bij een gecombineerde huid heeft je gezicht twee of meer verschillende huidtypes tegelijk. Om de balans te herstellen is het van groot belang dat je de juiste verzorgingsproducten gebruikt. Zelfs als dit betekent dat je soms verschillende producten voor verschillende huiddelen moet gebruiken.

De gecombineerde of gemengde huid is een veelvoorkomend huidtype. Dit is ook niet vreemd: bij veel vrouwen wordt er op het voorhoofd meer talg aangemaakt, waardoor dit deel van het gezicht vetter is. Dit geldt ook voor de neus(vleugels) en kin. De wangen zijn bij een gecombineerde huid normaal tot droog of extreem droog. Bij een gecombineerde huid kan er op de T-zone sprake zijn van puistjes.

De gecombineerde huid typeert zich door:

  • Een vette T-zone. Het voorhoofd, de neus en kin glimmen. Kan gepaard gaan met acne.
  • Normale tot (zeer) droge wangen. Soms met schilfers of rosacea.

Voor het verzorgen van de gecombineerde huid kun je producten speciaal voor de gemengde huid gebruiken. Deze zijn geschikt voor zowel de vettere als de drogere delen. Is je T-zone heel erg vet en heb je last van puistjes? Dan kun je overwegen om voor deze delen van het gezicht speciale producten te gebruiken.

Zo heeft de vette huid baat bij reinigers waaraan salicylzuur is toegevoegd. Ook kun je de vettere delen van het huid één keer per week behandelen met een peeling. Sla hierbij de wangen over; die kunnen er gezien de droogte minder goed tegen. Heb je wangen die echt heel droog, tegen het schilferige aan, zijn? Dan is het de moeite om een extra voedende, vette crème te gebruiken. Voor je vettere T-zone volstaat een lichte crème. Of  je aparte producten voor je T-zone en wangen wilt gebruiken, is afhankelijk van de mate van vetheid en droogte.

Het is belangrijk dat je je huid thuis met de juiste producten en werkstoffen behandeld, daarnaast adviseer ik goede gezichtsbehandelingen, die bij jouw huid passen, om je huid te verbeteren!